2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası
02 Ağustos 2017, Çarşamba

Sağlık Bakanlığı, 2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ilan metni, bakanlığın internet sitesinde yayınlandı. Söz konusu başvurular, Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayınlanıyordu. Bu yıl Temmuz ayı başvurularında sadece İstanbul için tercihte bulunulabileceği şartı getirilmiş, sağlık çalışanları mağdur edilmişti.

Sağlık-Sen olarak bu adaletsizliğe ve sağlık çalışanlarını mağdur edecek uygulamaya karşı çıkmış, en kısa sürede bütün illeri kapsayacak bir ilanın yayınlanmasını istedik ve bu yönde gerekli görüşmelerde bulunduk. Israrlı talebimiz sonucunda, 2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ilan metni, bakanlığın internet sitesinde yayınlandı.

Buna göre, başvurular   01 Ağustos 2017 Salı– 08 Ağustos 2017 Salı (saat 18:00'e kadar) tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak.
 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 06.09.2017 tarihi Çarşamba günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

Başvurular; ilan metnindeki takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.yhgm.saglik.gov.tr ) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecek.

Bu kuraya müracaat edecek personel, kendi kurumu ve kendi kurumu dışındaki Bakanlık ve bağlı kuruluşları taşra teşkilatı kadroları münhallerinden başvuru yapabilecektir. Kendi kurum kadroları münhallerinden tercih edecekler iller arası başvuru yapabilecek olup kendi kurumu dışındaki Bakanlık ve bağlı kuruluşları taşra teşkilatı kadroları münhallerinden tercih edecekler il içi ve iller arası başvuru yapabileceklerdir.

İlan Metni

Kura Takvimi

Münhal Kadrolar

PAYLAŞ :